V Washingtonu protestirajo proti vojni v Iraku

V središču Washingtona se je popoldne po srednjeevropskem času začela zbirati množica ljudi, ki se udeležuje po pričakovanjih največjih demonstracij proti vojni v Iraku v ZDA doslej.

Objavljeno
27. januar 2007 21.26
Washington - V središču Washingtona se je popoldne po srednjeevropskem času začela zbirati množica ljudi, ki se udeležuje po pričakovanjih največjih demonstracij proti vojni v Iraku v ZDA doslej. Ob lepem vremenu se je protesta, ki ga je pripravila skupina Združeni za mir in pravico, udeležilo več deset tisoč ljudi.

Protestniki proti financiranju vojne v Iraku

Protestniki se bodo kasneje odpravili na pohod po mestu ter mimo kongresa, kjer bodo kongresnike pozvali, naj ustavijo financiranje vojne v Iraku. Ameriški predsednik "George Bush ima navado odpuščati vojaške poveljnike, ki mu povedo, da je vojna v Iraku neuspešna. Vas ne more odpustiti. Nas ne more odpustiti," je zbrano množico spodbujal predsednik kongresnega odbora za sodne zadeve John Conyers, ki grozi, da bo kongres vojno v Iraku ustavil s tem, da bo Bushu zaprl denarnico.

Protestnike bo nagovorilo še kakih 60 govornikov, med njimi igralci Danny Glover, Susan Sarandon in Tim Robbins ter več članov kongresa, ki vojni nasprotujejo.