V Washingtonu se je zažgal neznan moški

Po pokolu v Navy Yard in lovu na voznico, ki se je skušala prebiti pred Belo hišo, je to nov odmeven primer v ZDA.

Objavljeno
05. oktober 2013 10.31
T. L., Delo.si
T. L., Delo.si
Washington - Neznan moški se je v petek popoldne polil z bencinom in zažgal na travniku National Mall blizu zračnega in vesoljskega muzeja Smithsonian v Washingtonu. Policija imena moškega ni objavila, motiv pa še raziskuje, po agencijah poroča Slovenska tiskovna agencija.

Potem ko je moški zagorel, mu je priskočilo na pomoč veliko mimoidočih, ki so ga gasili s svojimi oblačili. Očividci so pričali, da Reševalci so na travniku pristali s helikopterjem in moškega s hudimi opeklinami odpeljali v bolnišnico. Iz bolnišnice so preko omrežja twitter sporočili, da je neznanec v kritičnem stanju.

Po pokolu v kompleksu Navy Yard konec septembra in četrtkovem lovu na žensko, ki je skušala z avtomobilom prebiti varnostno oviro pred Belo hišo, je to nov odmeven primer, ki je v zadnjih tednih doletel prestolnico ZDA.

V primeru Miriam Carey, ki je z avtom hotela prebiti varovalno ograjo pred Belo Hišo, pri čemer jo je policija ustavila in ubila s streljanjem, se je oglasila sestra pokojnice in javno zastavila vprašanje ali je njena sestra res morala umreti. »Bila je ženska, mati in čuteč človek. Trpela je zaradi poporodne depresije, zaradi česar je jemala tudi zdravila,« je pred svojim domom v Brooklynu povedala njena sestra. »Miriam je bila trpeča duša, ne pa terorist. Zakaj je policija uporabila strelno orožje, ko bi lahko njen avtomobil ustavili z zaporo ali kako drugače?,« se je še spraševala in povedala, da člani družine niso vedeli za njen odhod v Washington.

Policija je streljala na Miriam Carey, kljub temu, da je bila poleg nje v avtomobilu tudi njena 19-mesečna hči, ki ob incidentu ni bila poškodovana.