Velika Britanija pomaga Libiji uriti varnostne sile

Velika Britanija je Libiji pri urjenju varnostnih sil pomagala precej bolj, kot je bilo doslej znano v javnosti, poročajo britanski mediji. Policisti iz Anglije in Walesa naj bi tako v zadnjem letu dni sodelovali pri urjenju več enot libijskih varnostnih sil.

Objavljeno
19. september 2009 19.53
Šp.K./STA
Šp.K./STA
London - Britanska vlada je že priznala, da je dala na razpolago protiteroristične strokovnjake elitnih enot SAS za urjenje elitnih sil libijskega voditelja Moamerja Gadafija. Po pisanju časnika The Daily Telegraph, naj bi britanski strokovnjaki libijske učili predvsem vodenja in strategij, Libijci pa naj bi celo prišli v Veliko Britanijo, da bi več izvedeli o možnostih sledenja. Pri urjenju naj bi sodelovali tudi strokovnjaki Scotland Yarda.

Do sodelovanja Londona s Tripolijem so po predčasni izpustitvi avtorja terorističnega napada nad Lockerbiejem, Libijca Abdelbaseta Alija Mohameda al Megrahija, pred mesecem dni kritični predvsem svojci žrtev terorističnih napadov.

 

"Po tem dogajanju bi lahko napisali scenarij za film, in to za film Montyja Pythona," je bil oster William Frazer iz skupine za pomoč žrtvam terorizma FAIR. "Ravno policija uri ljudi, ki so urili pripadnike teroristične organizacije IRA in jih oskrbovali z orožjem, da so ubijali njihove kolege. To je nepojmljivo," se je še zgražal.