Indijsko izganjanje čarovništva

V indijski vasici so pet žensk obtožili čarovništva. Z nasilnim obredom so iz njih želeli izgnati čarovništvo, a je nasilni obred policija prekinila in aretirala štiri ljudi.

Objavljeno
21. oktober 2009 14.46
Ka.K.
Ka.K.
New Delhi - V indijski vasici so vaščani pet žensk obtožili čarovništva, zato so jih prisilili, da so imele gole parado, med katero so jih tepli in sili jesti človeške iztrebke. Policisti so bili obveščeni o incidentu, zato so se odpravili v vasico, kjer so ovadili 11 vaščanov od tega šest žensk. Štiri vaščane pa so oboroženi aretirali.

Po intervenciji so povedali, da so žrtve muslimanske vdove, ki jih je vaška verska avtoriteta spoznal za čarovnice. "V nedeljo zjutraj so ženske privedli na dvorišče, kjer je bilo zbranih več sto ljudi, da bi gledali obred izganjanja "čarovništva" iz žensk," je povedal policijski predstavnik Murari Lal Meena. Dodal je še, da ni nihče iz množice pomagal ženskam, ampak so se celo pretepali. Žrtve so zdaj pod policijsko zaščito.

 

Tuji mediji pa poročajo, da so takšni dogodki v Indiji pogosti, a so malokrat dokumentirani. Prav to pa se je zgodilo v zadnjem primeru in videoposnetek, ki je zaokrožil po spletu, je sprožil mnoga obtoževanja in zgražanja nad takšnim kaznovanjem. Zaradi obtožb, da so čarovnice, v Indiji na leto umre več sto žensk, ponavadi so to vdove.