Ostrostrelec iz Washingtona usmrčen nocoj

Ostrostrelec, ki je v ameriškem glavnem mestu Washington v tritedenski moriji ubil 10 ljudi, bo usmrčen nocoj po lokalnem času. Vrhovno sodišče je zavrnilo njegovo pritožbo.

Objavljeno
10. november 2009 08.46
Ba.P.
Ba.P.
Washington - John Allen Muhammad, vojni veteran, bo v zaporu Greensville v ameriški zvezni državi Virginija usmrčen z injekcijo. Na smrt je bil obsojen po tem, ko je s pajdašem Leejem Boydom Malvom oktobra 2002 ustrelil 10 naključnih žrtev na različnih bencinskih črpalkah in v nakupovalnih centrih v Washingtonu ter zveznima državama Maryland in Virginija. Malvo, ki je bil v času streljanj star 17 let, služi dosmrtno zaporno kazen.

Muhammadova nekdanja žena Mildred, ki je o moževih 12 let trajajočih zlorabah napisala knjigo, je povedala, da so ji policisti sporočili, da je Muhammad med svojim morilskim pohodom načrtoval ubiti predvsem njo, ostalih 10 naključnih žrtev pa naj bi služilo le kot krinka. "Še vedno se počutim grozno. Ne morem si predstavljati, da je John lahko tako hladnokrvno ustrelil vse te nedolžne ljudi," je povedala gospa Muhammad. "Vedela sem, da ostaja možnost, da me bo nekoč ubil, in da bo to storil na način, da umora pristojni ne bodo mogli povezati z njim, a nikoli si nisem mislila, da bo ta njegov načrt vključeval nedolžne ljudi," je še dodala.

Kaj se je dogajalo med morilskim pohodom leta 2002 (video je v angleškem jeziku)