Vodja kabineta češkega premiera menda vohunila za njegovo ženo

Nečas je prav ta teden sporočil, da se ločuje od žene, rumeni tisk pa je pisal, da je domnevno v razmerju s svojo vodjo kabineta.

Objavljeno
14. junij 2013 15.46
Czech Police Raids
Ma. Ja., Delo.si, STA
Ma. Ja., Delo.si, STA
Praga − Češka policija je nekdanjega šefa protiobveščevalne službe Ondreja Palenika in njegovega naslednika Milana Kovando obtožila vohunjenja za ženo premiera Petra Nečasa, piše Slovenska tiskovna agencija. Vohunjenje je menda ukazala vodja Nečasovega kabineta Jana Nagyova, danes poroča češka tiskovna agencija ČTK.

Palenik je obtožen zlorabe pooblastil, za kar mu grozi do pet let zapora in prepoved opravljanja poklica. Nekdanji šef obveščevalcev sicer vse obtožbe zanika.

Premier Nečas je prav ta teden sporočil, da se ločuje od žene Radke, s katero sta bila poročena 25 let, češki rumeni tisk pa je pisal, da je domnevno v razmerju s svojo vodjo kabineta Nagyovo.

Nagyovo je s še štirimi politiki, povezanimi z Nečasovo desnosredinsko Demokratsko državljansko stranko (ODS), v sredo prijela policija, domnevno zaradi korupcije.

Nečas je v četrtek zatrdil, da zaradi tega ne namerava odstopiti, opazovalci pa menijo, da utegne afera še zamajati že tako krhko češko vlado, še piše STA.