Vojska ubila enega od voditeljev Abu Sajafa

Filipinska vojska je sporočila, da je s pomočjo ovaduha izsledila in ubila Abuja Solaimana, enega najpomembnejših voditeljev uporniške skupine Abu Sajaf.

Objavljeno
17. januar 2007 13.16
Manila - Filipinska vojska je danes sporočila, da je ubila enega najpomembnejših voditeljev uporniške skupine Abu Sajaf. Načelnik generalštaba filipinske vojske, general Hermogenes Esperon je sporočil, da je Abu Solaiman, ki je ubit v ponedeljek na otoku Jolo na jugu Filipinov, stal za številnimi napadi, tudi za napadom na trajekt februarja 2004, v katerem je bilo ubitih več kot sto ljudi.

General Esperon je povedal, da so Solaimanovo truplo identificirali s pomočjo ovaduha, ki je z uporniškim voditeljem preživel več kot pet let, najbolj prepoznaven znak pri identifikaciji pa je bil širok razmak med prednjimi zobmi. "Truplo je identificirala tudi ena od njegovih žena," je dodal Esperon. Kljub temu bodo Solaimanovo truplo pregledali še ameriški strokovnjaki.

Esperon je še dejal, da je Solaimanova smrt hud udarec za Abu Sajaf, saj je bil glavni načrtovalec in organizator terorističnih dejavnosti skupine. Abu Sajaf je sicer minuli mesec izgubil še enega svojih voditeljev Kadafija Džandžalanija.

Solaimana so zaradi ugrabitve ameriškega misijonarskega para leta 2001 iskale tudi ZDA, ki so na njegovo glavo razpisale nagrado v višini petih milijonov dolarjev.