Vsak dan nove žrtve

Najmanj sedem članov varnostnih sil je bilo ubitih v napadu Natovih letal, je sporočilo afganistansko obrambno ministrstvo. Ubiti so bili domnevno štirje afganistanski in trije policisti.

Objavljeno
07. november 2009 13.31
Mo.Z.
Mo.Z.
Kabul - Najmanj sedem članov afganistanskih varnostnih sil je bilo ubitih v napadu Natovih letal, je sporočilo afganistansko obrambno ministrstvo. Kot so še dodali, Natove in afganistanske sile priskujejo incident, ki se je zgodil v zahodni provinci Badgis. V poročilu so zapisali, da so bili ubiti štirje afganistanski vojaki ter trije policisti.

V iskanju - do spopada

V afganistanski provinci Badhis je bilo med iskanjem dveh pogrešanih ameriških vojakov v petek ranjenih 25 pripadnikov mednarodnih sil Isaf in afganistanskih vojakov. Po navedbah neimenovanega vira so bili ranjeni v t.i. prijateljskem ognju, vendar pa zveza Nato tega ni potrdila.

Med iskanjem pogrešanih ameriških padalcev so se Natovi vojaki spopadli s talibi. V spopadu pa naj bi Natova letala pomotoma bombardirala obrambne linije Isafa in afganistanske vojske. Preiskava primera po navedbah sil Isaf še poteka.

 

Afganistanska vojska je potrdila smrt sedmih pripadnikov afganistanskih varnostnih sil, številni pa naj bi bili ranjeni. Po navedbah talibov je bilo smrtnih žrtev napada na strani Nata oz. afganistanske vojske sicer več.

 

Natove sile skupaj z afganistanskimi danes nadaljujejo iskanje trupel pogrešanih ameriških vojakov, ki sta izginila na zahodu države. Vojaka sta izginila, ko sta bila na rutinski misiji. Afganistanska policija je nato sporočila, da sta vojaka umrla, iz Nata pa so sporočili, da je šlo za ameriška padalca.