Washington: V strelskem napadu umrlo 12 ljudi

Streli so odjeknili v oporišču ameriške mornarice  Navy Yard. Med mrtvimi je tudi eden od napadalcev.

Objavljeno
16. september 2013 18.26
US-MILITARY-SHOOTING
Mo. B., Delo.si
Mo. B., Delo.si

Washington -Združene države Amerike so znova prizorišče krvavega strelskega pohoda, tokrat so streli odmevali na območju Navy Yard v Washingtonu, administrativnem središču ameriške mornarice. Policija je po poročanju Washington Posta potrdila, da je umrlo najmanj 12 ljudi, med njimi tudi en napadalec, več ljudi je ranjenih.

Krvav pohod, katerega motiv še ni znan, se je v jutranjih urah po lokalnem času zgodil v zgradbi, kjer se nahaja eden od logističnih centrov mornarice. Policija je nemudoma obkolila ulice okoli zgradbe, preventivno so zaprli tudi bližnje ulice, šole in za kratek čas prizemljili letala na tamkajšnjem letališču Reagan National Airport.

Uradne informacije o incidentu so za zdaj skope. Policija je potrdila, da je vsaj 12 smrtnih žrtev, ubit je bil tudi eden od napadalcev. Načelnica policije v Washingtonu Cathy Lanier je med tiskovno agencijo povedala, da še vedno iščejo enega osumljenca, in sicer moškega, starega med 40 in 50 let, oblečenega v vojaško uniformo. »Ostanite doma in se ne približujete območju,« je opozorila tamkajšnje prebivalce.

Kaj se je pravzaprav danes dogajalo na območju Navy Yarda, ni jasno. Poročanja medijev in očividcev se namreč močno razlikujejo. Prav zaradi različnih pričevanj o strelskem pohodu, policija sumi, da za napadom ne stoji le ena oseba.

Medtem, ko so helikopterji nizko preletavali območje in iskali domnevno pobeglega osumljenca, je predsednik Barack Obama vsem svojcem žrtev že izrekel sožalje in jim obljubil pravico. »Moji ekipi sem zabičal, da hočem brezhibno preiskavo,« je povedal.