Z letaki nad talibe

Mednarodne sile ISAF so nad afganistanskim mestom Musa Kala raztrosile letake na katerih talibe pozivajo, naj zapustijo mesto.

Objavljeno
05. februar 2007 18.18
Kanadski vojaki v Afganistanu
Kabul - Mednarodne sile ISAF pod vodstvom zveze Nato so v nedeljo zvečer nad afganistanskim mestom Musa Kala raztrosile letake, na katerih talibske upornike pozivajo, naj zapustijo mesto, potem ko so v zračnem napadu ubili njihovega voditelja Mulo Gafurja. Kot je potrdil predstavnik zveze Nato v južnem Afganistanu, so njihova letala pomagala raztrositi letake, ki jih je sicer pripravil guverner province Helmand.

Neimenovani guverner je sicer napisal dvojne različne letake, ene namenjene talibanom, da naj odidejo, druge pa prebivalcem mesta Musa Kala. Pretekli teden je sicer v mesto prišlo okoli 200 uporniških bojevnikov, ki so uničili poslopje lokalnih oblasti in začasno zajeli lokalne starešine.

Iz sil ISAF so v nedeljo sporočili, da je bil v zračnem napadu ubit vodja upornikov v tem mestu Mula Gafur. Neimenovani tiskovni predstavnik sil ISAF pa je povedal, da so talibani utrdili svoje položaje v središču omenjenega območja.