Z umori skrbel za ekskluzivne zgodbe

Brazilski voditelj televizijske kriminalne oddaje Wallace Souza je obtožen naročanja več umorov, z namenom, da bi svoji oddaji priskrbel ekluzivne zgodbe. Voditelj je zdaj na lepem izginil, policija je za njim že izdala tiralico.

Objavljeno
07. oktober 2009 11.43
Š. Ro.
Š. Ro.
Sao Paolo - Voditelj znane brazilske televizijske oddaje Wallace Souza je izginil. Tamkajšnja policija je namreč zaradi obtožb, ki ga bremenijo naročanja umora, zanj pridobila nalog za aretacijo.

Souza naj bi umore naročil z namenom, da dvigne gledanost svoji oddaji. Še do prejšnjega tedna je kot kongresnik v državi Amazonas užival imuniteto, ki pa mu jo je po izbruhu škandala državna skupščina odvzela in ga odstavila s položaja.

 

Policija je za njim že izdala tiralico in nadzoruje letališča ter glavne ulice v prestolnici amazonske pokrajine Manaus.


Primer Wallacea Souze je na naslovnice svetovnih medijev prišel ob razkritju, da je vpleten v preprodajo drog in naročanja umorov. Souza je bil tako kot televizijski voditelj, močno priljubljen tudi kot politik. A njegova kariera se je neslavno končala prejšnji teden.

 

Več umorov naj bi nekdanji politik naročil z razlogom, da se znebi svojih največjih tekmecev, hkrati pa omogočil svoji televizijski ekipi, da je na kraj zločina lahko prispela pred policijo in tako prišla do posnetkov. Souza je sicer obtožbe, da je vpleten v več umorov, zanikal in zatrdil, da gre za konstruklt njegovih političnih nasprotnikov. Policija prav tako pri preiskavi ni našla posnetkov, ki jih je televizijska ekipa posnela na terenu, čeprav jih je iskala na vseh možnih lokacijah.

 

Souza se je tako postal glavna tema svoje kriminalne oddaje.