Za novo gripo zbolel zdravnik na Hrvaškem

Za novo gripo je zbolel zdravnik prve žrtve bolezni na Hrvaškem. Poleg njega se v splitski bolnišnici trenutno zdravi še 15 oseb, med okuženimi pa je največ osnovno- in srednješolcev.

Objavljeno
05. november 2009 13.05
Ma. J.
Ma. J.
Split/Beograd - Za novo gripo je po poročanju hrvaških časnikov zbolel zdravnik prve žrtve omenjene bolezni na Hrvaškem. Zdravnik iz splitske bolnišnice, ki je bil pogosto v stiku z 61-letnim moškim, ki je za posledicami nove gripe umrl v soboto, se po poročanju časnika Slobodna Dalmacija že zdravi.

Poleg njega se v splitski bolnišnici zaradi nove gripe zdravi še 15 oseb, med njimi tudi visoko noseča ženska z močno povišano temperaturo. Med okuženimi z virusom nove gripe je sicer največ osnovno- in srednješolcev.

Iz Srbije pa medtem poročajo o tretji žrtvi nove gripe, in sicer je za posledicami bolezni umrla 58-letna ženska s kroničnimi težavami s srcem. Srbske oblasti so sicer do sedaj zabeležile skoraj 200 okužb z virusom nove gripe, čeprav se bojijo, da je resnična številka veliko višja. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije pa je od aprila, ko je bolezen izbruhnila, umrlo že najmanj 5700 ljudi.