Žalna slovesnost za žrtve cunamija

V prestolnici Samoe se je na skupinski žalni slovesnosti zbrala žalujoča množica ljudi, ki so se poklonili 143 žrtvam uničujočega cunamija. Večino žrtev so sicer že pokopali ali pa na pogreb še čakajo.

Objavljeno
09. oktober 2009 14.19
Ma. J.
Ma. J.
Apia - V prestolnici Samoe se je na skupinski žalni slovesnosti zbrala žalujoča množica ljudi, ki so se poklonili 143 žrtvam uničujočega cunamija. Ta je pred več kot tednom dni prizadel območja Samoe, Ameriške Samoe in Tonge ter pri tem povzročil eno najhujših naravnih katastrof na tem območju Pacifika. Večino žrtev so sicer že pokopali v njihovih vaseh ali pa na pogreb še čakajo.

Premier Tuilaepa Sailele je na slovesnosti žalujočim povedal, da je Samoo v teh težkih trenutkih podpirala vera v Boga in dodal, da je bil uničujoč cunami opozorilo za njihovo državo. »Za nas je to opozorilo, da moramo biti vedno pripravljeni,« je dejal Tuilaepa, ki je v tragediji izgubil dva sorodnika. Dodal je, da je sedaj prednostna naloga države pomagati družinam in skupnostim pri normalizaciji njihovih življenje.

Tuilaepa se je še zahvalil pacifiškim sosedam Avstraliji in Novi Zelandiji, pa tudi drugim državam in mednarodnim organizacijam, ki so priskrbele reševalne ekipe, nujne življenjske potrebščine in ostalo pomoč.