Zaposleni pri British Airways ne bodo stavkali

Britanski letalski prevoznik British Airways je sporočil, da stavke zaposlenih, ki je bila napovedana za ta torek in sredo, ne bo.

Objavljeno
29. januar 2007 16.52
Letalski promet na londonskih letališčih je zaradi megle danes močno moten.
London - Britanski letalski prevoznik British Airways je danes sporočil, da stavke zaposlenih, ki je bila napovedana za ta torek in sredo, ne bo. Prekinitev stavke je rezultat večdnevnih tajnih pogajanj med predstavniki sindikata zaposlenih in upravo družbe. V letalski družbi so odpovedi stavke veseli, čeprav bi si želeli, da bi dogovor dosegli že prej in se tako izognili številnim odpovedim letalskih poletov. Družba bo podrobnejše sporočilo objavila še danes

Zaradi napovedane 48-urne stavke je letalska družba konec minulega tedna odpovedala okoli 1300 poletov prek londonskega letališča Heathrow in Gatwick. Vsem oškodovanim potnikom je družba obljubila povrnitev stroška nakupa letalske vozovnice oz. možnost nadomestnega leta s kakšno drugo letalsko družbo ali pa preložitev leta na kakšen drug termin.

"Naredili bomo vse v naši moči, da bomo preoblikovali urnik poletov in s tem omogočili kar največje število poletov," so sporočili iz British Airways.

Spor vodstva družbe s sindikatom, ki predstavlja okoli 11 tisoč od skupno 14 tisoč zaposlenega letalskega osebja pri British Airways, se vrti okoli plačne politike in bolniškega dopusta. Sprti strani se druga drugo obtožujeta za neuspešna pogajanja, ki so jih prekinili v četrtek. Sindikat je tedaj napovedal, da bo sprožil val zaporednih stavk, in sicer med 5. in 7. februarjem ter med 12. in 14. februarjem.