Zaradi korupcije odpustili četrtino prometnih policistov

Mehiške oblasti so pri prometnih policistih opravile teste z nepričakovanimi rezultati. Od 1142 sodelujočih so jih zaradi korupcije odpustili 270, kar 500 policistov pa bo moralo zaradi svoje debelosti na dodatna usposabljanja.

Objavljeno
12. november 2009 18.15
Da. O.
Da. O.
Ciudad de Mexico - Pretekli mesec so mehiške oblasti opravile teste na 1142 prometnih policistih, ki svoje naloge opravljajo v mestu Monterrey. S testi so preverili njihov čut za pravico, mentalno stanje ter fizično pripravljenost.


Končni rezultat opravljenih testov je bil šokanten, saj so odpustili kar četrtino vseh policistov, ki so "padli" na področju korupcije in sposobnosti. Gre za zadnjo potezo mehiške vlade, ki "čisti" policijske vrste, saj so mnogi povezani z organiziranim kriminalom.


Testi so vključevali tudi analizo življenjskega okolja posameznih policistov, da bi pridobili tudi podatke o kriminalcih, ki bi jih lahko skušali spraviti na njihovo stran. Na testu je padlo 270 policistov, ki so zato dobili tudi odpoved delovnega razmerja. Kar 500 so jih poslali na dodatna usposabljanja, saj jih je bila kar polovica predebelih, da bi lahko učinkovito opravljali policijske naloge.