Zaradi nevihte Mirinae umrlo že 40 ljudi

Tropska nevihta Mirinae je v Vietnamu povzročila hude poplave, zaradi česar je umrlo najmanj 40 ljudi, 11 jih še pogrešajo. Vietnamske oblasti se bojijo, da bo število žrtev še naraslo.

Objavljeno
03. november 2009 11.27
Ma. J.
Ma. J.
Hanoj - Tropska nevihta Mirinae, ki je včeraj dosegla dosegla Vietnam, je v osrčju države povzročila hude poplave, zaradi česar je umrlo najmanj 40 ljudi, 11 pa jih še vedno pogrešajo. Ker so številne vasi zaradi naraščajoče vode ostale odrezane se vietnamske oblasti bojijo, da bo število žrtev še naraslo.

Vietnamska vojska sicer na prizadeta območja s helikopterji in čolni dostavlja hrano in pomaga pri reševanju ljudi, ki so se morali zaradi poplav zateči na strehe svojih domovanj. Poplave so večino žrtev zahtevale v provincah Phu Yen, Binh Dinh in Gia Lai. Ranjenih je 59 ljudi, so sporočile oblasti. Nevihta Mirinae je uničila ali poškodovala približno 2600 domov, poplavljenih pa je okoli 1800 hektarjev kmetijskih površin

Preden je dosegla Vietnam pa je tropska nevihta pustošila po Filipinih, kjer je umrlo okoli 20 ljudi, več tisoč pa jih je ostalo brez strehe nad glavo. Sicer pa si tako Vietnam kot Filipini še niso povsem opomogli po tajfunu Ketsana, ki je v filipinski prestolnici Manila povzročil najhujše poplave v zadnjih 40 letih.