Zaradi poplav in plazov v Afganistanu več kot 110 mrtvih

V Afganistanu je zaradi poplav in plazov v zadnjih štirih dneh umrlo več kot 110 ljudi. Provinco Badakšan je stresel tudi potres z močjo 6,2 stopnje po Richterjevi lestvici, ki pa ni zahteval smrtnih žrtev.

Objavljeno
03. april 2007 21.43
Kabul - V Afganistanu je zaradi poplav in plazov v zadnjih štirih dneh umrlo več kot 110 ljudi, so sporočili iz notranjega ministrstva. Po tednu dni močnega deževja in začetku taljenja snega v tamkajšnjih gorah je v poplavah življenje izgubilo 91 ljudi, zaradi plazov pa je umrlo najmanj 23 ljudi.

Do plazov je prišlo v provinci Bamijan v osrednjem Afganistanu in provinci Badakšan na severovzhodu države. Badakšan je sicer danes stresel tudi potres z močjo 6,2 stopnje po Richterjevi lestvici, ki pa ni zahteval smrtnih žrtev.

Po podatkih notranjega ministrstva je v zadnjih dneh v Afganistanu umrlo tudi več tisoč glav živine. Poplave in plazovi so po ocenah omenjenega ministrstva prizadeli 19 od 34 afganistanskih provinc, po ocenah Združenih narodov pa je bilo prizadetih okoli 25 tisoč ljudi.