Zaradi stavke pilotov odpovedali 120 letov

V Indiji so morali zaradi protesta več kot sto pilotov, ki so sporočili, da odhajajo na bolniško, odpovedati skoraj 120 letov. Zaradi stavke je na različnih letališčih po vsej Indiji obtičalo na stotine potnikov.

Objavljeno
08. september 2009 14.21
Ma. J.
Ma. J.
New Delhi - Druga največja indijska zasebna letalska družba Jet Airways je morala zaradi protesta več kot sto pilotov, ki so sporočili, da odhajajo na bolniško, odpovedati skoraj 120 letov. Zaradi stavke je na različnih letališčih po vsej Indiji obtičalo na stotine potnikov.

Združenje pilotov zahteva, da letalska družba znova zaposli dva starejša pilota, ki so ju odpustili prejšnji mesec. Do stavke je prišlo kljub temu, da je regionalni komisar za delo po besedah letalske družbe večkrat poudaril, da bi bila kakršna koli oblika stavke nelegalna.

Predstavnik združena pilotov Girish Kaushik je sporočil, da bodo s stavko nadaljevali do izpolnitve zahteve. „Vse kar hočemo je pisno zagotovilo, da bodo odpuščena pilota znova zaposlili. Tudi vodstvo ima obveznosti, da se srečamo na polovici poti," je dejal predstavnik pilotov.