Zaradi zrušenja študentskega doma pod drobnogledom 12 ljudi

Italijanske oblasti so v zvezi z zrušenjem študentskega doma v potresu, ki je italijanske Abruce prizadel aprila letos, sprožile preiskavo proti dvanajstim ljudem.

Objavljeno
19. oktober 2009 17.44
Ma. J.
Ma. J.
L'Aquilla - Italijanske oblasti so v zvezi z zrušenjem študentskega doma v potresu, ki je italijanske Abruce prizadel aprila letos, sprožile preiskavo proti dvanajstim ljudem.

Kmalu po potresu z močjo 6,3 stopnje po Richterjevi lestvici, ki je italijansko mesto L'Aquilla in okoliške kraje prizadel šestega aprila in v katerem je umrlo okoli 300 ljudi, več kot 50.000 pa jih je ostalo brez strehe nad glavo, so se v javnosti namreč začela pojavljati ugibanja o slabo zgrajenih stavbah. Tožilstvo je preiskavo o morebitnih malomarnostih sprožilo nemudoma po potresu, pod drobnogled pa so vzeli tako tako gradnjo, kot tudi uporabljen material.

Glavi tožilec iz prizadetega mesta Alfredo Rossini je sicer študentski dom, v zrušenju katerega je umrlo šest študentov, označil za prednostno nalogo preiskave, poudaril pa je, da tožilstvo preiskuje tudi gradnjo drugih porušenih stavb.

Tožilec je še povedal, da bodo vseh dvanajst oseb, proti katerim so sprožili preiskavo, zaslišali. »Na podlagi tega bomo videli, ali so bile storjene kakršne koli napake in morda lahko izločili tiste, ki nimajo s tem nič,« je dejal. »Tistim, ki bodo ostali, bomo sodili,« je še povedal Rossini.