ZDA omilile embargo proti Kubi

ZDA so omilile omejitve za Američane, ki želijo obiskati sorodnike na Kubi ali jim tja poslati denar. Poleg tega so omilili tudi pravila za ameriška telekomunikacijska podjetja, ki želijo poslovati na Kubi.

Objavljeno
04. september 2009 10.35
kuba 50. obletnica revolucije
Ma. J.
Ma. J.
Washington/Havana - Združene države Amerike so omilile omejitve za Američane, ki želijo obiskati sorodnike na Kubi ali jim tja poslati denar.

Tako lahko sedaj Američani s sorodniki na Kubi v to državo potujejo tako pogosto, kot želijo, in tam zapravijo do 180 ameriških dolarjev na dan, medtem ko so še pred nekaj dnevi lahko zapravili samo 50 dolarjev na dan. Po podatkih ameriškega finančnega ministrstva je cilj odločitve, pred katero so lahko Američani sorodnike na Kubi obiskali le enkrat na leto, poslali pa so jim lahko tudi samo 1200 dolarjev pomoči, spodbujati vezi med dolgo ločenimi člani družine.

Bela hiša je poleg tega omilila tudi pravila za ameriška telekomunikacijska podjetja, ki želijo poslovati na Kubi. Podjetja lahko sedaj Kubi zagotovijo internetne povezave in mobilna omrežja, čeprav Kuba še ni potrdila, ali bo povezave na otoku tudi dovolila.