Zemeljski plaz na Kitajskem pokopal 18 otrok

Lokalne oblasti so tamkajšnje prebivalce evakuirale, na območje pa napotile reševalce.

Objavljeno
04. oktober 2012 11.42
reut*CHINA-FLOOD
Ma. Ja., Mo. Z., Delo.si
Ma. Ja., Mo. Z., Delo.si

Peking − V provinci Yunnan na jugozahodu Kitajske je zemeljski plaz zasul šolo in dve kmetiji ter pri tem pod seboj pokopal 18 osnovnošolcev in enega odraslega, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Kot je sporočila kitajska oblast, je devet otrok umrlo, devet jih še pogrešajo.

Po poročanju tiskovne agencije Xinhua so ekavuirali več kot 800 okoliških prebivalcev. Skoraj 2000 ljudi je bilo mobiliziranih, da bi odstranili nanošeno prst in pomagali pri reševanju prebivalcev.

Lokalne oblasti so tamkajšnje prebivalce evakuirale, na območje pa napotile reševalce. Vzrok za plaz sicer še ni znan, čeprav je v zadnjih dneh na območju obilno deževalo, kar bi lahko bil eden od dejavnikov.

Regijo Yunnan je sicer skupaj s še nekaj okoliškimi provincami prejšnji mesec stresla vrsta silovitih potresov, v katerih je umrlo 81 ljudi, 820 je bilo poškodovanih, okoli 201.000 pa jih je ostalo brez strehe nad glavo. Ravno zaradi teh potresov so učenci izpustili velik del pouka, ki so ga ta teden nadomeščali − običajno namreč ta teden ne bi bili v šoli zaradi praznikov.