Bratuškova za CNN: Ne potrebujemo pomoči, potrebujemo čas

»Verjamem, da bomo rešili svoje težave,« je dejala Bratuškova in poudarila, da Slovenija absolutno ni Ciper.

Objavljeno
10. april 2013 22.55
Slovenija Ljubljana 25.1.2013 Alenka Bratusek Foto Jozze Suhadolnik
Pi. K., Delo.si, STA
Pi. K., Delo.si, STA

Ljubljana, Atlanta - Predsednica vlade Alenka Bratušek je v pogovoru za CNN poudarila, da je Slovenija zmožna sama rešiti svoje težave ter da bo to tudi storila. Po njenih besedah je slovensko gospodarstvo izvozno usmerjeno, javni dolg je nižji od povprečja v EU, že lani pa so bile izvedene nekatere reforme. »Ne potrebujemo pomoči, potrebujemo le čas,« je odvrnila na precej ostra vprašanja ameriškega novinarja.

»Verjamem, da bomo rešili svoje težave,« je dejala Bratuškova in poudarila, da Slovenija absolutno ni Ciper.

Glede načrtov vlade za reformo slovenskega gospodarstva je povedala, da bo Slovenija nadaljevala s konsolidacijo javnih financ, s privatizacijo in s projektom t. i. slabe banke. »To je naš načrt in vem, da je trenutno najpomembnejša stvar v Sloveniji bančni sistem,« je dodala.

Komentirala je tudi resnost trenutne situacije v Sloveniji in povedala, da se zaveda, da ima Slovenija nekaj težav. »Slovenija ni izoliran otok, Slovenija je sredi Evrope,« je pojasnila. Ob tem pa je poudarila, da je slovenski javni dolg nižji od povprečja EU ter dodala, da je nižja tudi stopnja brezposelnosti.