Erjavec upa na najboljši rezultat doslej

Poleg Karla Erjavca so med kandidati aktualni poslanci stranke Anton Urh, Joško Godec in Franc Jurša.

Objavljeno
09. november 2011 10.39
Posodobljeno
09. november 2011 11.05
J. M., notranja politika
J. M., notranja politika

Ljubljana – »Desus bi imel svoje kandidate v vseh 88 volilnih okrajih, na volitve pa gremo s precej pomlajeno stranko, z novimi obrazi in novo energijo,« je po današnjem srečanju kandidatov za predčasne volitve povedal predsednik Desusa Karl Erjavec.

Po srečanju je poudaril, da je Desus edina prava socialna stranka v Sloveniji, ki predstavlja ljudi, saj tako med člani kot med kandidati za volitve ni tranzicijskih tajkunov in novodobnih bogatašev, ki so do premoženja prišli z izkoriščanjem drugih.

Kar zadeva reforme, predvsem pokojninske, je Erjavec zatrdil, da so potrebne, vendar nas samo reforme ne bodo popeljale iz krize. »Slovenija je zabredla v težave, ker ima premalo delovnih mest in ker ustvarja premalo dodane vrednosti.« Smo klasična stranka z 21-letno tradicijo, ki se zavzema za socialno in pravno državo, v kateri bodo vsi, tudi upokojenci, normalno živeli, je dodal.

Ker je v stranki več kot sto članov mlajših od 25 let, je stranka danes ustanovila tudi Svet mladih, ki ga vodi Nikolina Rozman.