Evropska ljudska stranka podpira SDS

ELS prvaku SDS zaupa, da bo Slovenijo popeljal do stabilnosti, rasti in blagostanja.

Objavljeno
27. oktober 2011 18.43
Posodobljeno
27. oktober 2011 18.51
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si
Bruselj - Stranko SDS in njenega predsednika Janeza Janšo na prihajajočih predčasnih parlamentarnih volitvah podpira Evropska ljudska stranka (ELS) in njen vodja Joseph Daul. Vodja največje poslanske skupine v Evropskem parlamentu je dejal, da Janši zaupajo, da bo Slovenijo ponovno popeljal do stabilnosti, rasti in blagostanja, so zapisali v SDS.

Daul je dejal, da so v skupini ELS pozorno spremljali dogodke v Sloveniji, ki so privedli do izglasovanja nezaupnice in razrešitve vlade levosredinske koalicije. »Očitno je, da Slovenija potrebuje politično opcijo, ki bo sposobna narediti pomembne korake, ki so potrebni za izboljšanje stanja javnih financ,« je dejal Daul.

Vodja poslanske skupine ELS je še dejal, da Janšo dobro pozna ter se spomni njunega uspešnega sodelovanja v času slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije v letu 2008. V Evropski ljudski stranki so po njegovih besedah prepričani, da le močna in stabilna vlada lahko izvede korake, ki jih Slovenija potrebuje, da bi spet našla svoje mesto v srcu Evrope, so še zapisali v SDS.