Gregor Golobič se vrača v Zagorje

Po naših informacijah bo Gregor Golobič volilno srečo četrtega decembra preizkusil v zibelki liberalne demokracije.

Objavljeno
05. november 2011 12.54
Posodobljeno
05. november 2011 12.59
Polona Malovrh, Trbovlje
Polona Malovrh, Trbovlje
Zagorje − Iz krogov blizu Zares smo izvedeli, da bo prvak stranke Gregor Golobič, že v Drnovškovi LDS znan kot odličen volilni kombinatorik, volilno srečo četrtega decembra preizkusil v zibelki liberalne demokracije − v Zagorju.

To je zagotovo največje presenečenje tokratnih parlamentarnih volitev v Zasavju in v Zagorju, kjer Golobič ne bo imel dostojnega nasprotnika, saj se je zagorski župan Matjaž Švagan, predsednik stranke Zagorje gre naprej, odločil ostati zvest svojim volivcem in se tokrat ne podati v volilno tekmo. Kot so pojasnili na stranki, se je Gregor Golobič za kandidaturo v Zagorju − kjer se je sicer začela in tudi neuspešno končala njegova pot gospodarstvenika (Ultra) − odločil zato, ker so ocenili, da je ekipa, ki bo kandidirala v Ljubljani dovolj močna, hoteli pa so okrepiti ekipo, ki bo kandidirala v Zagorju.

Nad Golobičevo kandidaturo pa ni bil niti malo presenečen Švagan. Za Delo jo je označil kot »odlično potezo v danem trenutku«: »Upam, da to ni podcenjevanje naših volivk in volivcev. Če vest drži, gre Golobičevo kandidaturo vzeti kot priznanje naši občini, saj to pomeni, da v Drnovškovo Zagorje prihaja po glasove drugi človek nekdanje LDS in politik, ki se ima za svojo politično pot najbolj zahvaliti prav Janezu Drnovšku in Zagorjanom ter Zagorjankam.« Sicer pa je v zagorski dolini, kot je še dejal Švagan, dobrodošla vsakogaršnja kandidatura.