Interaktivni vprašalnik: koga naj volim?

Če vas še ni prepričala nobena stranka, lista ali gibanje, vam morda lahko pomaga spletni vprašalnik.

Objavljeno
16. november 2011 16.36
Posodobljeno
17. november 2011 05.00
V. V., Delo.si
V. V., Delo.si

Ko je postalo jasno, da bodo 4. decembra predčasne parlamentarne volitve, so prve javnomnenjske ankete kazale večinsko nedločenost volivcev. Takrat smo se na uredništvu spletnega Dela odločili, da skušamo našim bralcem olajšati odločitev.

Možnosti za uspeh političnih strank so danes sicer bolj jasne kot pred mesecem dni, a določen del volivnega telesa ostaja neopredeljen oziroma neprepričan.

Spletni vprašalnik je tako namenjen obojim: neodločenim in neprepričanim kot tistim, ki so že sprejeto odločitev pripravljeni preveriti, ponovno pretehtati in morda celo spremeniti.

Rešite interaktivni vprašalnik.

Ne spreglejte tudi bolj sproščenih posnetkov predsednikov in predstavniov strank, ki jih najdete na koncu interaktivnega vprašalnika pod zavihkom »Še vedno neodločeni?«.

***

Da bi vam olajšali izbiro na parlamentarnih volitvah, na Delu pripravljamo tudi videoprispevke odgovore strank na vprašanja bralcev.

O programih in delovanju posameznih strank pred volitvami si lahko preberete tudi v posebni rubriki Volitve. V rubriki lahko najdete odgovore posameznih strank in list na aktualna vprašanja, kandidatne liste, javnomnenjske raziskave ...