Janković: Novih obrazov v Sloveniji ni

Zoran Janković je predstavil kandidatno listo Pozitivne Slovenije s prepoznavnimi ljudmi.

Objavljeno
08. november 2011 15.40
Posodobljeno
08. november 2011 15.48
Anže Božič, notranja politika
Anže Božič, notranja politika

Ljubljana - Ljubljanski župan Zoran Janković je ob predstavitvi svoje ekipe dejal, da je na kandidatni listi Pozitivne Slovenije 41 žensk in 44 moških. Med njimi je 10 doktorjev znanosti in 13 magistrov.

»S sestavo sem zelo zadovoljen. Menim, da ponujamo kombinacijo najboljše ekipe in programa, dokaz za to pa je naša zgodovina,« je dejal Janković. Kot je povedal, deli svojo listo na štiri skupine: gospodarstvenike, civilno družbene aktiviste, predstavnike lokalne samouprave in nekdanje poslance.

Na listi so med drugimi tudi nekdanji vrhunski atletinji Britta Bilač in Alenka Bikar, novinarka Tamara Vonta, nekdanja članica SNS in stranke Lipa Barbara Žgajner Tavš ter slovenjgraški župan in nekdanji član Desusa Matjaž Zanoškar

»Novih obrazov v Sloveniji ni. Tudi vsak od nas je prepoznaven na svojem področju,« je dejal Ljubljanski župan, ki sam kandidira v volilnih enotah Ljubljana Center in Ljubljana Vič-Rudnik 2. »Razmišljal sem, da bi kandidiral v enoti Grosuplje, od koder je moj vnuk, a sem se kolegom pustil prepričati, da kandidiram v Centru in na Rudniku, kjer sem doma,« je dejal ljubljanski župan.