Kandidatno listo že vložila tudi zunajparlamentarna NSi

Objavljeno
08. november 2011 16.16
Posodobljeno
08. november 2011 16.16
R. T., Delo.si
R. T., Delo.si
Ljubljana - Nova Slovenija je v ponedeljek na vseh osmih volilnih enotah vložila listo kandidatk in kandidatov za decembrske državnozborske volitve. NSi ima kandidate v vseh 88 volilnih okrajih, predstavila pa jih je na nedeljskem kongresu in predvolilni konvenciji v Ribnici.

Na kandidatni listi NSi je 84 kandidatov, od tega 33 žensk in 51 moških, povprečna starost kandidatov je 45 let, 21 odstotkov kandidatk in kandidatov pa je mlajših od 33 let.

Kandidira vodstvo stranke, njenih organov in njenega podmladka, pa tudi nekdanja poslanca Anton Kokalj in Ciril Testen, nekdanja ministrica za visoko šolstvo Mojca Kucler Dolinar, nekdanji član uprave Darsa Aleš Hojs, nekdanji direktor založbe Mladinska knjiga Milan Matos in odvetnik stranke Radovan Cerjak.

Poleg tega bodo za NSi kandidirali direktor slovenjgraške bolnišnice Janez Lavre, direktorica Veterinarske uprave RS Vida Čadonič Špelič in nekdanji generalni konzul Matjaž Longar. Evropski poslanec Lojze Peterle ne bo kandidiral, poroča STA.