Kresalova: Ostajamo optimisti, ker vemo, kaj imamo

Listo stranke LDS sestavlja 84 kandidatov v vseh volilnih enotah, med njimi je 41 odstotkov žensk.

Objavljeno
07. november 2011 17.35
Posodobljeno
07. november 2011 17.49
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si
Ljubljana - Začela se je seja sveta LDS, na kateri potrjujejo listo kandidatov za letošnje državnozborske volitve. Kot je pred začetkom seje dejala predsednica stranke Katarina Kresal, je z listo zadovoljna, saj da so naredili »odlično kombinacijo starih izkušenj z novo energijo«, pri tem pa dali priložnost mladim, ženskam in tudi starejšim, poroča STA.

Kresalova pojasnjuje, da listo stranke sestavlja 84 kandidatk in kandidatov, stranka pa bo zastopana v vsakem volilnem okraju. Zadovoljna je, da listo sestavlja 41 odstotkov žensk in 75 odstotkov takšnih, ki prvič nastopajo na volitvah. Tako najmlajša kandidatka po njenih besedah šteje 21 let, 13 odstotkov pa jih je mlajših od 30 let.

Poudarja, da so na listi močni kandidati, tudi strokovnjaki, ki so sestavljali program stranke za volitve in ga bodo lahko tudi uveljavljali v praksi. Tako je izpostavila Tomaža Orešiča, Dušana Merca, Aleksandra Jevška, Slavka Ziherla in Aleša Zalarja. Poleg njih so na listi »vsi najbolj ugledni stalni obrazi LDS - Jožef Školč, Anton Anderlič in Aleš Gulič«, našteva predsednica stranke, ki bo sama kandidirala v Ljubljani v Šiški.

Kljub javnomnenjskim napovedim, ki LDS ne kažejo preveč dobro, pa v stranki po besedah Kresalove ostajajo optimisti, saj »vemo, kaj imamo«.

Kot je še dejala, so se na kampanjo, ki bo temeljila na delu na terenu, dobro pripravili. Ob takšni listi kandidatov pa Kresalova ve, »da se nam ni bati glede vstopa v parlament«, radi bi namreč izboljšali rezultat iz volitev 2008. Glede morebitnega sklepanja koalicije pravi, da so glede tega odprti.