LDS začel volilno kampanjo na spletu

Spletno konferenco na facebook in twitter omrežju so vodile ženske. V ospredju so bila vprašanja o enakopravnosti žensk.

Objavljeno
04. november 2011 10.34
Posodobljeno
04. november 2011 13.35
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Danes se je uradno začela volilna kampanja, ki se bo končala v petek, 2. decembra, ko se bo začel volilni molk.

Po evidenci Ajpesa je posebne transakcijske račune za volitve, kakor jih zahteva zakon, odprlo 22 strank in list ter oba sedanja poslanca narodnosti.

V stranki LDS so kampanjo začeli na spletu in bodo najprej tako poskušali prepričati volivce, da jim zaupajo svoj glas. Spletno konferenco na facebook in tvieter omrežju so vodile ženske. Katarina Kresal, Aleš Zalar, Borut Cink, Aleksander Jevšek, Dušan Merc, Dada Bac, Patricija Jankovič in Alenka Žavbi Kunaver so govorile o ukrepih, ki jih bo stranka LDS omogočila ženskam, da bodo enakopravne v službi in doma, o tem, kako preprečiti nasilje nad ženskami in mobing na delovnem mestu ter kako porazdeliti breme med starša glede vzgoje in izobraževanja otrok.

Stranka je sicer svoj volilni program že predstavila. Program so oblikovali po osmih področjih, ki bodo predstavljala osem ministrstev. Za vsa področja so izdelali pet prioritet, zato so program poimenovali 8X5.

Oglejte si video posnetek predsednice LDS Katarine Kresal, ki so ga včeraj objavili na portalu Youtube. Posnetek nosi naslov Katarina Kresal, naprej! Ne glede na vse.