Listo kandidatov predstavil tudi Zares

Na listi kandidatov stranke Zares je veliko novih obrazov, pa tudi nekaj javnosti bolj znanih imen.

Objavljeno
09. november 2011 14.44
Posodobljeno
09. november 2011 16.13
An. B., notranja politika
An. B., notranja politika

Ljubljana – Predsednik Zaresa Gregor Golobič je ob današnji uradni predstavitvi strankinih kandidatov za nastop na državnozborskih volitvah dejal, da kljub slabim javnomnenjskim napovedim verjame, da se lahko Zares znova prebije v državni zbor. »Tudi pred tremi leti nam niso prerokovali posebno dobrega rezultata, vemo pa, da so volitve nekaj drugega kot telefonske ankete,« je dejal predsednik Zaresa.

Na strankini listi so z izjemo Alojza Potočnika, ki kandidira na listi Pozitivne Slovenije, vsi dosedanji strankini poslanci, pa tudi nekdanja ministrica Darja Radić.

Golobič pa se je dotaknil tudi svoje kandidature v Zagorju ob Savi, kjer ima sedež tudi družba Ultra d.o.o. »Tam mi bo nekatere stvari treba manj razlagati kot drugod po Sloveniji. Jasno je, da afera Ultra ni obstajala, je le afera NLB, s katero se danes ukvarja vsa država. Točneje, s krediti, ki jih je ta banka brezglavo dajala in ki jih podjetja, za razliko od Ultre, ne morejo vračati. Teh nekaj tednov bi bilo škoda potrošiti za obračanje sveta na glavo, če ga lahko posvetimo vsebini,« je komentiral Golobič, ki je dodal, da problematiko Zasavja pozna še iz časov skupnega delovanja z Janezom Drnovškom.