Luka Juri se ne bo pridružil Jankoviću

Luka Juri je sprejel odločitev, da ostaja član SD. Prizadeval si bo »za spremembo sedanjega vodstva«.

Objavljeno
08. november 2011 15.17
Posodobljeno
08. november 2011 15.31
Ne. Š., Delo.si
Ne. Š., Delo.si
Ljubljana - Dosedanji poslanec SD Luka Juri ne bo kandidiral na decembrskih parlamentarnih volitvah. Po tem, ko je razmišiljal o nastopu na listi stranke Zorana Jankovića Pozitivna Slovenija, se je na koncu odločil, da vendarle ne bo kandidiral. Kot je dejal za STA, se mu zdi pomembno, »da ne da kakršne koli možnosti ugibanju, da mu gre le za stolček«.

O nastopu na volitvah je Juri razmišljal predvsem zato, da bi svojemu kraju zagotovili dve pomembni zadevi: da zaustavijo prenovljene težnje - tudi znotraj SD - za postavitev plinskega terminala v Luki Koper in da na osnovi dogovora z Ankaranom zagotovijo enotno Mestno občino Koper. Možnost za uresničitev tega je videl le v alernativi - Pozitivni Sloveniji -, ki ima po njegovi oceni največ možnosti, da bo lahko uresničevala socialdemokratska načela, ki so hkrati tudi njegova načela.

Kljub temu je Luka Juri sprejel odločitev, da ostaja član SD in da se bo - če mu bo to omogočeno - naslednjega kongresa stranke aktivno udeležil ter si prizadeval »za spremembo sedanjega vodstva in za posodobitev te stranke«.