Pahor: Obetamo si lahko še ene predčasne volitve

»Nova vlada bo zaradi nepriljubljenih ukrepov, ki jih bo morala sprejemati, verjetno kmalu začela izgubljati zaupanje volivcev.«

Objavljeno
16. november 2011 17.23
Posodobljeno
16. november 2011 17.33
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si
Nova Gorica - Slovenska vlada je bila v zadnjih treh letih bolj uspešna, kot to verjame večina javnosti, in to delo bi radi nadaljevali, je na današnji predstavitvi kandidatov Socialnih demokratov na volitvah v DZ v drugi volilni enoti dejal predsednik vlade, ki opravlja tekoče posle, Borut Pahor, poroča STA.

»Vlada je bila nepopularna, ni pa bila neuspešna,« je dejal Borut Pahor, ki kandidira za poslanca DZ v 10. volilnem okraju, Nova Gorica - mesto.

Napovedal je tudi, da se lahko nadejamo novih predčasnih volitev, saj bo tudi nova vlada zaradi nepriljubljenih ukrepov, ki jih bo morala sprejemati, verjetno kmalu začela izgubljati zaupanje volivcev.

»Živimo v zelo težkem času in to ne velja samo za Slovenijo,« je še poudaril Pahor. Sedanja kriza je bolj politična kot gospodarska, vendar si bo morala nova vlada, ki bi ji rad pomagal s svojimi izkušnjami in znanjem, morala prizadevati, da bi ostala v isti finančni skupini kot Nemčija, je še poudaril Pahor.

Kandidati SD v drugi volilni enoti so poudarili, da si bodo prizadevali z novimi gospodarskimi ukrepi za gospodarski zagon in nova delovna mesta, za deblokado odločanja na državnem nivoju ter za večjo enakost vseh državljanov. Seveda pa bodo tisti, ki bodo izvoljeni v DZ, zastopali tudi interese okolij, iz katerih prihajajo.