Pahor tudi uradno vložil kandidaturo

Borut Pahor na uradno vložitev kandidature na DVK ni prišel, saj se je v okviru svojega projekta odpravil na teren v NEK.

Objavljeno
11. oktober 2012 12.37
Pi. K., Ni. Č., Delo.si
Pi. K., Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Borut Pahor se je v okviru projekta Skupaj - spodbujajmo drug drugega na Institutu Jožef Stefan v Ljubljani pridružil Odseku za fiziko nizkih in srednjih energij ter se z ekipo odpravil na teren v Nuklearno elektrarno Krško. Kndidaturo je na DVK vložil njegov volilni štab.

Pahor je kandidat stranke SD, kandidaturo pa so podprli tudi s 4453 podpisi volilnih upravičencev, je ob vložitvi kandidature povedala vodja Pahorjevega štaba Nataša Kovač, poroča Slovenska tiskovna agencija.

Pahor je v Krškem pojasnil, zakaj se ni udeležil vložitve kandidature: »Ne želim si, da bi nek precej tehničen akt preprečil nekaj, kar počnem vsak dan.« Pri tem je ocenil, da je njegov štab s takšnim načinom kampanje na najboljši možen način poslal sporočilo, »za kaj nam gre in zakaj se potegujemo za ta položaj«.

»Za kampanjo bo vloženo minimalno denarja«

Kovačeva je glede financiranja dejala, da je vodilo porabiti minimalno količino finančnih sredstev in le toliko, kot jih bodo uspeli zbrati z donacijami. »Zato smo že pred časom naslovili na večje število gospodarskih organizacij in poslovnih subjektov v Sloveniji prošnjo za pomoč pri kampanji, nekateri so se že odzvali, nekateri pa, predvidevamo, da se še bodo,« je dejala.

Priprave kandidatov na letošnje predsedniške volitve, ki bodo 11. novembra, vstopajo v sklepno fazo - jutri se uradno začenja mesec dni dolga predsedniška kampanja. Uradno sta poleg Pahorja kandidaturi že vložila Danilo Türk in Milan Zver.