Pisma bralcev: Podgane že bežijo z ladij

Bralec Dela Matjaž Cerovac piše o prelomljenih obljubah politikov do volivcev.

Objavljeno
04. november 2011 18.51
Posodobljeno
04. november 2011 19.00
Matjaž Cerovac
Matjaž Cerovac

Dosedanji funkcionarji LDS in njegovega »klona« ZARES si očitno že panično iščejo nove službe, ter poslanske stolčke, saj je njihova opcija politično bankrotirala, kaj bo z njimi naredila nova oblast, če ne bo leva, pa si lahko mislimo. Tako bo izgleda celo Desus »profitiral« z novodošlimi potencialnimi člani in morda celo poslanci iz omenjenih strank, ki imata 90-odstotne zasluge za klientelizem, korupcijo in propad moralnih in vsakršnih vrednot, ter gospodarstva v Sloveniji. Dosedanji volilci Desus smo tako dobili jasen signal, da K. Erjavec govori eno, dela pa drugo, zato bomo sedaj vsi, ki nekaj damo na poštenost in dano besedo, veselo, za vedno zapustili Desus. Kot nekdanji funkcionar vlade, ki je imel z LDS negativne izkušnje, bom poskrbel za ustrezno antireklamo.

Zanimivo pa je stališče SD, ki svojega predsednika, čeprav je zavozil, ker ni bil kos stanju v »volčjem brlogu«, ne da, in gre z njim v nove boje. Pahor, ki so ga skoraj vsi zapustili, celo mentorji iz »Kluba 21«, ZB in še kdo, je očitno »velika naivčina«, zato je ali, pa bo kmalu spoznal, komu je igral vlogo »barbike« ali pa »dvornega norčka«, ter se, upam, spametoval »na veke vekov«. Vloga socialne demokracije ni v igranju sluge tajkunom, mafijskim omrežjem, pasjeljubskim strankam in podobnim nepridipravom ali bolje golazni, temveč v ustvarjanju socialne države po meri človeka. Prav sedaj ima prvovrstno priložnost, da udari po golazni in vseh tistih, ki so ga izkoriščali za lastne grde rabote na njegov račun, ne glede na to, v katerem klubu ali zvezi so, in to brezkompromisno, kot zna Janša, sicer bo za vedno »oplel«. Ljudje, tudi tisti, ki nismo bili njegovi volilci, to pričakujemo.

Jankovič in njegova stranka, LDS, Zares in še kdo so tipični primri, kako zmedeni so pojmi v Sloveniji, saj so po merilih javnosti, ZB, političnih strokovnjakov in ocenjevalcev menda na levici, zastopajo pa ideje slovenske kleptokracije, ki so totalno desne. Zato tisti, ki smo člani ZB, ali bili celo pošteni člani nekdanje ZKS, teh strank ne bomo volili, sicer se bodo naši pokojni pošteni sodelavci in sorodniki vrteli v grobu od jeze in groze.

O Virantovi, Hanžkovi in drugih strankah pa zaenkrat vse najboljše, poživili ste politično ozračje, ljudje vam še verjamemo, ker niste kontaminirani, zato kar v boj za pravico in resnico. O Janševi stranki, tokrat ne bi, toda s tolikimi aferami na grbi mu bo le malokdo še verjel, razen njegovih »vernikov«.

Matjaž Cerovac
Letuš 141, Šmartno ob Paki