PS in Türk menda sodelujeta z istimi ljudmi

Obstaja možnost, da bi Pozitivna Slovenija prek pogodbe z Novumom financirala volilno kampanjo Danila Türka.

Objavljeno
11. oktober 2012 21.34
mdr/Stadion Stozice
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si
Ljubljana - V Pozitivni Sloveniji so z inštitutom Novum sklenili dve pogodbi po 19.000 evrov za svetovanje, opravljanje raziskav in izobraževanja, je za STA pojasnil njihov predstavnik za odnose z javnostjo Matija Sevšek. Ob tem pa Kanal A poroča, da obstaja možnost, da bi PS na ta način financirala kampanjo Danila Türka.

Solastnica inštituta je namreč po poročanju Kanala A Jelena Aleksič, ki tudi vodi medijski del volilne kampanje aktualnega predsednika države. Prav tako naj bi namestnik vodje Türkove volilne pisarne Igor Pribac predaval na enem od dogodkov, ki jih je organiziral inštitut Novum.

Na vprašanje, ali je javnost lahko mirna, da stranke s tem ne financirajo kaj drugega, denimo svoje ali kampanje koga drugega, je predsednik računskega sodišča Igor Šoltes odgovoril, da ne. Po njegovih besedah sedanja ureditev strankam ne preprečuje takšnega ravnanja.

Sevšek pa pojasnjuje, da je Novum, ki je bil ustanovljen pred približno petimi leti, organizacija, ki se ukvarja z različnimi temami in imajo reference. O tem, koga bodo najeli za navedene storitve, pa je njihova lastna odločitev, je še pojasnil Sevšek, ki ni želel razkriti, kakšne raziskave bo zanje opravljal Novum, saj da tega kot opozicijska stranka niso dolžni pojasnjevati.

Ob tem je poudaril, da do izplačil na podlagi omenjenih pogodb še ni prišlo.