SMS Zeleni v volilni boj s 86 kandidati

Stranka SMS zeleni ima na listi 86 kandidatov, zavzema pa se manj centralizirano Slovenijo in skladen regionalen razvoj.

Objavljeno
13. november 2011 17.47
Posodobljeno
13. november 2011 17.55
Ti. Kr., Delo.si
Ti. Kr., Delo.si

Ljubljana - Sodelovanje petih strank je v slovenski politiki izjemno, je ob današnji predstavitvi kandidatov liste SMS Zeleni v Ljubljani dejal predsednik stranke Darko Krajnc. Na listi so poleg predstavnikov Stranke mladih - zeleni Evrope še predstavniki Demokratske stranke Slovenije, Zelene koalicije, Zveze za Primorsko in Krščanskih socialistov Slovenije, piše Slovenska tiskovna agencija.

Krajnc je povedal, da je na listi 86 kandidatov, ki bodo morali v svojih volilnih okrajih "iti do ljudi" in jim pojasniti, da je treba prekiniti s "škodljivimi vzorci vladanja", ki smo jim bili priča zadnjih 20 let. SMS - Zeleni so prepričani, da so "edina prava alternativa".

Zavzemajo se za manj centralizirano Slovenijo, skladen regionalen razvoj in razvoj podeželja ter samooskrbe in zelena delovna mesta. Krajnc je prepričan, da SMS Zeleni lahko dosežejo več kot le prag za vstop v parlament.

Med kandidati na listi je tudi predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, ki se je po izstopu iz LDS pridružil SMS - Zelenim. Na predstavitvi je poudaril, da so "pokazali sposobnost povezovanja in soustvarjanja", tudi na mednarodnem področju, saj so člani evropskih Zelenih. Dejal je, da bodo povezali uspešne rešitve iz tujine s "poštenim slovenskim znanjem in izkušnjami".

V zadnjem mandatu nepovezani poslanec Andrej Magajna je v imenu Krščanskih socialistov dejal, da so "mladina prihodnost" in da stranko mladih podpira, ker "ni pozabila na ljudi, na okolje in na to, da moramo sodelovati".

Predsednik Zveze za Primorsko Pavel Gregorčič je izpostavil povezovanje, saj je njihova lista "edina koalicija" na teh volitvah. Radi bi približali "demokracijo in odločanje ljudem". Tudi predsednik Demokratske stranke Slovenije Mihael Jurak je dejal, da "imajo v temeljih programa zapisano, da so nosilci načel demokracije".

Franc Černagoj, predsednik Zelene koalicije, je dejal, da so "varuhi narave" in da je to njihovo poslanstvo. Povedal je, da želijo Slovenijo "gospodarsko in politično uravnotežiti", ker delujejo "kot protiutež brezobzirnosti kapitala", še poroča STA.