Valenčičeva zahteva od države denar za predsedniško kampanjo

Predsedniška kandidatka Martina Valenčič želi, da ji država prispeva 100.000 evrov za kampanjo.

Objavljeno
02. oktober 2012 20.34
Pi. K., Delo.si
Pi. K., Delo.si

Ljubljana - Iz volilnega štaba predsedniške kandidatke Martine Valenčič so sporočili, da od pristojnih državnih organov zahtevajo delno financiranje volilne kampanje. Menijo, da ima Martina Valenčič izredno radikalne rešitve, ki so nujno potrebne, če želimo Slovenijo izvleči iz zatečene krize, sta zapisala kandidatka in Boris Valenčič. Zaradi teh pa se lahko zgodi, da volivci ne bodo pravilno obveščeni o njunih namenih, menita.

»V našem volilnem štabu ne leporečimo in spreobračamo besed tako kot to počno vsi drugi kandidati za predsednika Slovenije 2012. To je drugi razlog, da nama je izredno otežena jasno predstavitev naših idej, saj so bili do sedaj, zadnjih 20 let ljudje močno manipulirani z zlagano demokracijo, prej pa so živeli v komunistični ureditvi, katera pa je na koncu povsem identična današnjim političnim razmeram. Volivcem se je tako v njihovo podzavest usidralo mišljenje leporečenja in način osladnosti predstavitve kandidatov,« sta zapisala.

Zaradi izstopanja Valenčičeve od drugih kandidatov, se po njunem mnenju lahko zgodi, »da volivci ne bodo pravilno in dovolj dobro razumeli kaj pravzaprav hočeva povedati in narediti«.

Zapisala sta tudi, da bodo Valenčičevo politični komentatorji in mnenjski voditelji namerno uvrstili na rep lestvice.

Zaradi cenzure, ki se jima je, kot pišeta, dogajala že zadnjih dvajset let in želje, da bi lahko ljudje le prepoznali resnično problematiko in se na osnovi tako popolne informiranosti lahko sploh odločali, potrebujeta vsaj 100.000 evro dodatnih sredstev, da bi lahko tako v medijih in z delom na terenu uspešno prodrla do ljudi.

27-letna Valenčičeva ima končano srednjo grafično šolo. Ker jo je poleg oblikovanja in risanja pritegnilo tudi marketinško delo, pa je odprla svoje podjetje, v katerem je zaposlena kot direktorica. Pod njenim imenom piše še direktor veselja in dobre volje.

»Njena kandidatura za predsednico države izhaja iz močne vizije nastajajoče stranke LKS - Ljudska kraljevska stranka, ki želi vpeljati v slovenski prostor resnično radikalne spremembe. To, kar se se dogaja pod okriljem zlagane demokracije zadnjih 20 let, namreč nima pozitivnega človeškega karakterja«, je zapisala na svoji spletni strani.

Kandidaturo za predsednico je napovedala konec avgusta, za vložitev kandidature pa namerava zbrati 5000 podpisov volivcev.