Volitve 2011: Janković bo kandidiral za poslanca

Melita Župevc si želi, da bi Pahor upošteval kakšen njen nasvet. Jasno mu je tudi povedala, kaj si misli o njegovem delu.

Objavljeno
03. november 2011 12.40
Posodobljeno
03. november 2011 14.07
An., B., notranja politika, Ni. Č., J. S. S., Delo.si
An., B., notranja politika, Ni. Č., J. S. S., Delo.si

Ljubljana - Zoran Janković bo kandidiral na listi stranke Pozitivna Slovenija, saj, kot je dejal, ni pošteno, da bi poslal sodelavce v ogenj, sam pa ne bi prevzel nobene odgovornosti. V katerem okraju bo kandidiral, se še ni odločil. Dejal je le, da ima možnosti za izvolitev v vsakem kraju, tudi v Bovcu ali Mariboru.

Današnja odločitev Jankovića pomeni, da bodo v Ljubljani razpisane nadomestne županske volitve. Ali bo Janković sam predlagal koga, da zasede njegov položaj, danes ni povedal. Na njegovi listi bo kandidirala tudi Melita Župevc, ki je pred kratkim zapustila največjo vladno stranko.

Župevčeva je povedala, da je premieru, ki opravlja tekoče posle, Borutu Pahorju na štiri oči povedala, kaj si misli o njegovem delu in konkretnih potezah. »To držo nameravam ohraniti tudi naprej. Želim si, da bi včasih kakšen nasvet tudi upošteval,« je dejala. Ocenjuje, da Zoran Janković in stranke na levici prihajajo v to volilno kampanjo z odprtimi kartami, ni pa prepričana, da to velja za druge stranke.

Predstavitev regionalnih direktorjev

»Pozitivna Slovenija je s pomočjo izjemnih strokovnjakov za posamezna področja pripravila konkreten in izvedljiv program. Sestavili smo odlično ekipo kandidatk in kandidatov ter pričenjamo z delom v vseh delih Slovenije,« so predstavitev kandidatov napovedali v volilnem štabu Zorana Jankovića.

Regionalni direktorji so postali predsednik uprave Gen-I Robert Golob, direktor prekmurskega podjetja Ocean orchids Roman Ferenčak, direktor podjetja SIBO G iz Škofje Loke, ki se ukvarja z vlivanjem plastičnih pokrovčkov Boštjan Šifrar in župan občine Brezovica Metod Ropret. Vsi, razen Goloba, so potrdili kandidaturo na volilni listi Pozitivna Slovenija.

Včeraj smo pisali, da bo stranka Pozitivna Slovenija na predčasnih volitvah kandidirala s podpisi Matjaža Zanoškarja, Alojza Posedela in Renate Brunskole