Volitve 2011: Janša na volitve z znanimi imeni

Rešitev krizne situacije vidi v tem, da volivci izvolijo najbolj kompetentno ekipo.

Objavljeno
03. november 2011 18.08
Posodobljeno
03. november 2011 18.30
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si

Ljubljana - »SDS je z ekipo, preizkušeno doma in v Evropi, sposobna v prvih stotih dneh narediti najnujnejše,« je dejal prvak SDS Janez Janša.

Rešitev vidi v tem, da volivci izvolijo najbolj kompetentno ekipo v DZ. Med kandidati SDS so med drugim tudi Elda Viler, Marko Pogačnik, Dimitrij Rupel, Stojan Auer, Katja Šoba in Andreja Valič.

»Stanje v Sloveniji konec leta 2011 bo tako resno, da nova vlada ne bo imela pravice zahtevati sto dni miru, da se ministri vpeljejo v delo. Država vsak dan porabi deset milijonov več kot jih ustvarimo,« je dan pred predstavitvijo kandidatne liste SDS opozoril Janša.

V SDS bodo svojo ekipo predstavili v petek na Brdu pri Kranju.

Janša je poudaril, da je treba v slovensko gospodarstvo in med ljudi čim prej vrniti optimizem, da začnejo v gospodarstvu nastajati nova delovna mesta, poraste splošna blaginja in da  Slovenija začne delovati kot pravična država.

Komentiral je tudi javnomnenjske raziskave, ki jih v SDS ne dramatizirajo, a jih jemljejo resno. Janša zagotavlja, da ne podcenjujejo tistih, ki kažejo dobro konkurenci in ne precenjujemo teh, ki kažejo dobro njim. Ne glede na to, po njegovih navedbah v SDS ne spreminjajo strategij za volitve.