Volitve 2011: Nsi objavila listo kandidatov

Na kandidatni listi je 84 kandidatov, od tega 33 žensk in 51 moških. Povprečna starost kandidatov  je 45 let.

Objavljeno
04. november 2011 12.33
Posodobljeno
04. november 2011 12.41
Ni. Č., Delo.si
Ni. Č., Delo.si

Ljubljana - Stranka Nova Slovenija je objavila seznam kandidatov za državnozborske volitve. Na kandidatni listi je 84 kandidatov, od tega 33 žensk in 51 moških. Povprečna starost kandidatov  je 45 let, 21 odstotkov kandidatov pa je mlajših od 33 let.

NSi bo listo kandidatov, ki jo je v šestih dneh s svojim podpisom podprlo 3800 državljank in državljanov, vložila v ponedeljek. Vsi kandidati NSi se bodo v nedeljo predstavili na predvolilni konvenciji stranke v Ribnici.

NSi, ki se bo poskušala vrniti v parlament, gre na predčasne parlamentarne volitve s sloganom Vrnimo upanje Sloveniji. V svojem volilnem programu poudarjajo tri področja: gospodarstvo, družino in predvsem vrednote, ki temeljijo na krščanstvu.

Na listi med drugim kandidirajo: Matej Tonin, Matevž Kleč, Anton Kokalj, Jernej Vrtovec, Ciril Testen, Robert Ilc, Mojca Kucler Dolinar, Aleš Hojs, Milan Matos, Radovan Cerjak, Ljudmila Novak, Mihael Jarc, Alenka Šverc, Janez Lavre, Aleksander Reberšek, Drago Koren, Vida Čadonič Špelič, Matjaž Longar, Martin Mikolič, Jožef Horvat, Jože Magdič.