Volitve 2011: SDS začela volilno konvencijo

Franci Matoz: SDS edina zmožna takoj začeti z delom. O tem, ali bi bil minister za pravosodje, še ne razmišlja.

Objavljeno
04. november 2011 17.03
Posodobljeno
04. november 2011 17.18
J. S. S., Delo.si
J. S. S., Delo.si
Brdo pri Kranju - S predstavitvijo kandidatov za poslance se je na Brdu pri Kranju začela volilna konvencija Slovenske demokratske stranke. Med kandidati sta med drugim odvetnik Franci Matoz in mariborski mestni svetnik Stojan Auer. Štiri kandidate je med drugim prispevala stranka koprskega župana Borisa Popoviča, ki sam ne bo kandidiral, poroča STA.

Med kandidati so tudi nekdanji ministri, državni sekretarji in dosedanji poslanci. »Volivcem je na voljo kompetentna ekipa,« so prepričani v SDS, kjer so sicer evidentirali preko 200 kandidatov.

Med kandidati so tudi Žiga Turk, Marko Pogačnik, Andrej Šircelj, Dimitrij Rupel, Dragutin Mate, Andrej Rahten, Zofija Mazej Kukovič, Romana Tomc, Mojca Škrinjar, Zvone Černač, Andrej Vizjak, Miro Petek, Eva Irgl, Alenka Jeraj, Jože Tanko, Vinko Gorenak, Robert Hrovat, Štefan Tisel, Ivan Grill, Branko Marinič, Zvone Lah, Branko Grims, Rado Likar, Danijel Krivec, Jožef Jerovšek in evropska poslanca Milan Zver ter Romana Jordan Cizelj.

Predsednik SDS Janez Janša bo kandidiral v istem okraju kot na dosedanjih volitvah.

Na območju ljubljanske volilne enote bo kandidiral tudi odvetnik Franci Matoz, ki se je za kandidaturo odločil zaradi trenutnega stanja in programa SDS, ker meni, da je ta stranka edina zmožna takoj začeti z delom. Podpira pospešitev sodnih postopkov. O tem, ali bi bil tudi minister za pravosodje, še ne razmišlja.

Popovič: Kopru dam lahko več kot župan

Koprski župan Boris Popovič pri SDS ne bo kandidiral, bodo pa na listi stranke kandidirali štirje kandidati stranke Avion. Program SDS sicer po njegovi oceni »razume današnji čas«. Zaradi županskega mesta bi se mu zdelo neodgovorno, da bi to funkcijo zamenjal za poslanski položaj, saj lahko Kopru da več kot župan. Po svojih močeh pa bo pomagal stranki SDS.

Mariborski mestni svetnik Stojan Auer je pojasnil, da je SDS edina stranka, ki je prepoznala program Liste za pravičnost in razvoj, kako dvigniti Maribor in Štajersko.