Žnidaršič upa na preboj v parlament

Listo kandidatov bodo po napovedih predsednika stranke DSD vložili v ponedeljek, sam bo kandidiral v Trebnjem.

Objavljeno
05. november 2011 17.30
Posodobljeno
05. november 2011 17.30
Nedelo
Nedelo
Demokratična stranka dela (DSD) je na današnjem kongresu potrdila kandidatno listo in program stranke za državnozborske volitve. Listo kandidatov bodo po napovedih predsednika stranke Franca Žnidaršiča vložili v ponedeljek, sam bo kandidiral v Trebnjem. Toda čeprav stranki javnomnenjske napovedi ne kažejo uspeha, Žnidaršič upa, da se bodo prebili v DZ.

Kot je dejal Žnidaršič v izjavi za javnost ob robu kongresa, je kandidatna lista potrjena, manjkajo samo še nekateri podpisi kandidatov, da se s kandidaturo strinjajo. Natančne številke kandidatov sicer še nimajo, bosta pa za DSD kandidirala tudi igralka Violeta Tomič in glasbenik Goran Breščanski.

Med kandidati so po Žnidaršičevih besedah tudi nezaposleni, študenti, upokojenci ter delavci iz neposredne proizvodnje. Zato verjame, da kandidati njegove stranke, če bi bili seveda izvoljeni v DZ, nikoli ne bi pozabili na tiste, ki so jih izvolili.

Program stranke so razdelili na več sklopov. Prva točka je ustvarjanje dobrega gospodarskega okolja, pripravljene imajo predloge za ureditev davčne in okoljske politike, ki med drugim vključujejo subvencije za tista podjetja, ki bodo zaposlovala mlade, ter spodbude za razvoj gospodarstva z višjo dodano vrednostjo.

»Smo stranka, ki ne more rešiti vseh problemov države, zagotovo pa želimo sodelovati pri ustvarjanju najboljših odgovorov na izzive časa in razmere, v katerih smo se znašli znotraj gospodarske in socialne krize,« je dejal Žnidaršič.

Po njegovih besedah se od drugih strank ločijo predvsem glede zahteve po uvedbi neposredne demokracije. S tem bi se, kot pravi, »volja ljudstva izrazila tudi med mandatom in ne vsaka štiri leta«.