DSD: Naši kandidati ne bi nikoli pozabili volivcev

Na kandidatni listi tudi igralka Violeta Tomič in glasbenik Goran Breščanski.

Objavljeno
05. november 2011 14.47
Posodobljeno
05. november 2011 14.47
M. U./STA
M. U./STA

LJUBLJANA – Demokratična stranka dela (DSD) je na kongresu potrdila kandidatno listo in program stranke za državnozborske volitve. Listo kandidatov bodo po napovedih predsednika stranke Franca Žnidaršiča vložili v ponedeljek, sam bo kandidiral v Trebnjem. In čeprav stranki javnomnenjske napovedi ne kažejo uspeha, Žnidaršič upa, da pridejo v državni zbor (DZ). Nizko javnomnenjsko podporo sam povezuje tudi z »medijsko srenjo, ki je nastavljala kamere in mikrofone tistim, ki so se pet minut pred volitvami odločili ustanavljati svoje stranke«, medtem ko se sami trudijo ponuditi alternativo že več kot leto dni, pa niso imeli ustrezne medijske pozornosti.

Na kandidatni listi tudi estradniki

Kot je dejal Žnidaršič, je kandidatna lista potrjena, manjkajo samo še nekateri podpisi kandidatov, da se s kandidaturo strinjajo. Natančne številke kandidatov sicer še nimajo, bosta pa – kot smo poročali že včeraj – za DSD kandidirala tudi igralka Violeta Tomič in glasbenik Goran Breščanski.

Naši kandidati ne bi nikoli pozabili volivcev

Sicer pa so med kandidati stranke tudi nezaposleni, študenti, upokojenci ter delavci iz neposredne proizvodnje. Zato Franc Žnidaršič meni, da kandidati njegove stranke, če bi bili seveda izvoljeni, ne bi nikoli pozabili tistih, ki so jih izvolili.

Program stranke so razdelili na več sklopov

Prva točka programa je ustvarjanje ugodnega gospodarskega okolja, pripravljene imajo predloge za ureditev davčne in okoljske politike, ki med drugim vključujejo subvencije za tista podjetja, ki bodo zaposlovala mlade, in spodbude za razvoj gospodarstva z višjo dodano vrednostjo. Na področju socialne politike se zavzemajo za pokojninsko reformo, pri čemer je po Žnidaršičevih besedah dvig starostne meje upokojevanja neizbežen, podpirajo pa tudi ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in namesto tega plačevanje prispevka glede na dohodek. V stranki tudi menijo, da je treba postopoma in premišljeno krčiti državno upravo in ministrstva.