Janković ima tri poslanske podpise

Podpira ga šest poslancev. Posedel meni, da je Janković še edino upanje za Slovenijo.

Objavljeno
02. november 2011 19.19
Posodobljeno
02. november 2011 19.19
Li. K.
Li. K.

LJUBLJANA – Stranka Zorana Jankovića, Pozitivna Slovenija, bo na predčasnih volitvah kandidirala s podpisi treh poslancev. Podpise za Jankovićevo kandidaturo bodo zagotovili poslanci Renata Brunskole, Alojz Posedel in Matjaž Zanoškar. Janković je v oddaji Vroči stol Vladimirja Voduška povedal, da ima sicer podporo šestih poslancev, vendar njihovih imen še ni hotel izdati. Kot je še dodal, ima podpornike štirih skupin: prva so omenjeni poslanci, druga je skupina podjetnikov, tretja je iz lokalne samouprave in četrta je civilna družba.

Posedel: Janković je edino upanje

Zdaj nepovezani poslanec Posedel je podporo Jankoviću pojasnil z besedami, da je v dveh poslanskih mandatih od blizu spoznal vse in glede na videno je prihod takega kandidata, ki je v življenju nekaj naredil, še edino upanje. Sloveniji pa se po njegovih ocenah slabo piše ne glede na to, kdo bo zmagovalec na volitvah.

Proti prodaji česar koli

Gregor Virant je po Jankovićevih besedah popolni neoliberalec, ki bi vse prodal, pri tem pa je uporabil izraz Radovana Žerjava, da kmet ne proda svoje krave, sam pa je absolutno proti prodaji česar koli. Virantov nastop na volitvah ga ni presenetil. Če je bil dogovorjen, pa bo pokazal čas po volitvah. Na ankete, po katerih se večinoma uvršča na tretje mesto, pravi, da so odraz stanja, prava anketa pa bo izvedena 4. decembra.

O Mariboru in Kanglerju

Izjave mariborskega župana Franca Kanglerja in poslanca Franca Pukšiča je označil za neodgovorne, saj pozivajo k nestrpnosti, in s tem pa se nikakor ne strinja. Dodal je še, da je Kanglerja, ko je imel  težave s policijo, poklical in vprašal, kako vse skupaj prenaša njegova družina.

O sistemu vodenja

Pravi, da se vsi, ki so delali z njim, niso razšli in ne vidi razlike med vodenjem države, občine ali podjetja. Povedal je še, da kot župan ne hodi delat, ampak uživat. Na volitve gre zaradi odgovornosti do države, kajti s trdim delom imamo možnost postati najboljša država.

Problem Stožic in Grepa

Janković pravi, da so krive banke, ki prepočasi odločajo o zaključku projekta.