Janša prepričan, da je šlo Sloveniji leta 1994 bolje

»K varčevanju naj bodo primorani vsi, prav tako naj vsi plačujejo davke.«

Objavljeno
17. november 2011 15.51
Posodobljeno
17. november 2011 17.18
D. P.
D. P.
VELENJE – »Slovenija ima zahtevne probleme, ki pa niso nerešljivi, saj ima tudi silo, ki je te probleme sposobna reševati,« je dejal predsednik SDS Janez Janša na volilni konvenciji v Velenju.

Dva procesa za beg z dna

Ob predstavitvi kandidatk in kandidatov je poudaril, da se stranka pripravlja na volitve, še bolj pa na čas po njih. »Naš program je napisan za krizni čas, za čas velikih izzivov.« Po volitvah bo treba združiti moči in zaustaviti prosti pad. Pri uresničitvi obljub bo ključna zagotovitev pravičnosti na vseh ravneh in za vse. »K varčevanju naj bodo primorani vsi, prav tako naj vsi plačujejo davke,« meni Janša. Po njegovem mnenju je danes rešitev v tem, da se zaženeta hkrati dva procesa – oživljanje gospodarstva in prezaposlovanje.

Leta 1994 bolje delovali


V nadaljevanju je spregovoril o obdobju osamosvojitve in opozoril, da so nekatere stvari delovale celo bolje kot danes. »Leta 1994 je Slovenija bolje funkcionirala, predvsem pa je stala manj kot danes.«

Pred domačim pragom

Rešitev in luč na koncu tunela pa Janša vidi v trenutku, ko se bo začelo povečevati število zaposlenih. »Treba bo združiti vse sile in mislim, da smo to sposobni narediti, kar smo tudi že večkrat dokazali,« je povedal v volilni enoti, kjer po novem živi z ženo Urško in sinom Črtomirjem.