Nova vlada nima pravice do 100 dni miru

Na list SDS tudi Elda Viler, Stojan Auer, Žiga Turk in Katja Šoba.

Objavljeno
03. november 2011 16.40
Posodobljeno
03. november 2011 16.40
Mo. S./STA
Mo. S./STA

LJUBLJANA – Prvak SDS Janez Janša ocenjuje, da je njegova stranka z ekipo, preizkušeno doma in v Evropi, sposobna v prvih 100 dneh narediti najnujnejše. Po njegovem je rešitev v tem, da volivci izvolijo najbolj kompetentno ekipo v državni zbor.

Še vedno padamo

»Stanje v Sloveniji konec leta 2011 bo tako resno, da nova vlada ne bo imela pravice zahtevati 100 dni miru, da se ministri vpeljejo v delo. Še vedno padamo in vsak dan država porabi 10 milijonov več, kot pa jih ustvarimo,« je dan pred predstavitvijo kandidatne liste SDS opozoril Janša.

Obljublja nova delovna mesta in pravično državo

Treba bo narediti vse, da presekamo spiralo pesimizma, pomanjkanja ambicij in sušo finančnih virov, ter začeti obračati smer razvoja spet navzgor, je dejal. Nekatere poteze bodo zelo konkretne in dokončne, druge bodo uvod v odločnejše spremembe, ki bodo sledile, še napoveduje. Vse to pa »s ciljem, da se v slovensko gospodarstvo in med ljudi čim prej začne vračati optimizem, da začnejo v gospodarstvu nastajati nova delovna mesta, da poraste splošna blaginja in da začne Slovenija delovati kot pravična država.«

Na listi tudi znana imena

Na kandidatni listi SDS bo 88 imen od sicer evidentiranih prek 200 kandidatov in kandidatk. Nekaj bo znanih obrazov, denimo Žiga Turk, Elda Viler, Stojan Auer, Katja Šoba, Andrej Šircelj, Dimitrij Rupel in Andreja Valič, Marko Pogačnik in Helena Neudauer.