Jelinčič bi pometel Slovenijo

SNS obljublja, da bo dosledno izterjala vse davčne dolžnike.

Objavljeno
14. november 2011 15.13
Posodobljeno
14. november 2011 15.49
M. U./STA
M. U./STA

LJUBLJANA – SNS gre na volitve s 63 kandidati in sloganom Pometimo Slovenijo. V volilnem programu prvak SNS Zmago Jelinčič napoveduje ukinitev sistema treh dohodninskih razredov, znižanje davka od dohodka pravnih oseb z 20 na 15 odstotkov, na 15 odstotkov bodo znižali tudi stopnjo DDV. Na vprašanje, kaj bi – glede na slogan – najprej pometli, pa odgovarja, da je ljudi, ki so od leta 1992 delali škodo državi, veliko.

Dosledno bodo izterjali vse davčne dolžnike

Predsednik SNS napoveduje, da bo stranka dosledno izterjala vse davčne dolžnike, enako velja za neplačane socialne prispevke. Ponovno bodo uvedli dohodninsko olajšavo za nakup nepremičnin, uredili plačilne roke, uvedli pavšalni davek za mala podjetja in obrtnike, je zatrdil Jelinčič.

V programu predvidevajo kadrovsko okrepitev policije, takoj ob nastopu mandata pa bi ukinili zakon o prometnih prekrških, ki po njihovem uvaja grozljive kazni. Ukinili bi tudi državni svet.

SNS bi pred prodajo deležev v NLB in NKBM od odgovornih oseb, ki so dajale nezavarovane kredite, terjali odgovornost za slabo poslovanje bank in izterjali odškodnino.

Stranka bo prestopila parlamentarni prag

Jelinčič ocenjuje, da bo stranka SNS navkljub »nenaklonjenosti medijev« ter kljub javnomnenjskim raziskavam, ki SNS ne kažejo ravno dobro, prestopila parlamentarni prag. Upa namreč, da bodo volivci spregledali »intenzivno gonjo proti SNS«, pri čemer tudi opozarja, da nekateri mediji velikokrat zahtevajo podkupnino za to, da pride stranka v medij.