Kučan: »Pahor ni bil sposoben narediti sprememb«

Zaradi razočaranja nad njegovim vodenjem se je obrnil k Jankoviću.

Objavljeno
17. november 2011 17.14
Posodobljeno
17. november 2011 17.28
Mo. S.
Mo. S.

LJUBLJANA – Do predčasnih parlamentarnih volitev je še dobra dva tedna, kandidati in njihovi podporniki pa marljivo predstavljajo svoja mnenja. Med njimi je tudi Milan Kučan, ki je javno podprl Zorana Jankovića, ki je po njegovem prepričanju najprimernejši kandidat za mandatarja.

Ljudje v Forumu 21 ne potrebujejo vodje

Javno izražena podpora se mu ne zdi nič nenavadnega, saj je tako storil tudi na zadnjih volitvah. Glede Foruma 21 je dejal, da kot društvo ne bo podprlo nikogar, saj so v njem odrasli ljudje, ki ne potrebujejo vodje, vsak pa ima tudi pravico do svojega mnenja, je Kučan povedal za Svet na Kanalu A.

Pahor ni bil sposoben narediti sprememb

Vse do zdaj je nekdanji predsednik republike podpiral SD Boruta Pahorja, v teh razmerah pa so potrebne strukturne spremembe in reforme, ki pa jih Pahorjeva vlada očitno ni mogla izvršiti. Po njegovem mnenju SD premalo skrbi za uveljavljanje socialdemokratskega koncepta, saj je socialdemokratski potencial naše družbe veliko večji, kot ga dojema Pahor.

Slabe izkušnje iz prejšnjega mandata

Janković Janeza Janše po njegovem ne bi povabil v koalicijo zato, ker ne želi sodelovati z ljudmi, ki eno govorijo, delajo pa drugo. Glede vprašanja, ali naj tudi zdaj predsednik republike mandatarstvo ponudi relativnemu zmagovalcu, pa je dejal, da je imela ta možnost v prejšnjem mandatu slabe posledice.

Prihodnost je najpomembnejša

Kot veliki problem slovenske družbe navaja dejstvo, da preteklost dojemamo kot preveč pomembno, delitve na komuniste in nekomuniste so izživete.