Lista SMS Zeleni stavi na misico in sanjsko žensko

Poleg Miše Margan in Vilija Resnika bo na listi nastopil tudi Andrej Magajna.

Objavljeno
13. november 2011 19.14
Posodobljeno
13. november 2011 19.14
P. J.
P. J.
LJUBLJANA – »Zbrani na listi zagovarjamo zeleno politiko kot pot do bolj pravične in bolj ustvarjalne družbe,« so zapisali v izjavi za javnost zbrani na Listi SMS Zeleni. Danes so predstavili svojo kandidatno listo, ki jo sestavljajo člani petih strank.

Stari politični obrazi

Od 83 kandidatov je na listi 33 žensk, več kot polovico je mlajših od 40 let, 15 kandidatov pa manj kot 30. Med bolj razpoznavnimi kandidati so v prejšnjem mandatu nepovezani poslanec Andrej Magajna, Blaž Kavčič, predsednik državnega sveta in zelene vlade, Vili Kovačič, okoljski aktivist, Haris Tahirovič, predsednik Zveze romske skupnosti Slovenije-Umbrella, Eva Černigoj, najmlajša občinska svetnica, in Miha Jazbinšek, mestni svetnik in aktivist.

Misica in sanjska ženska

Na listi nastopajo tudi Tomaž Ogrin, raziskovalec in mestni svetnik v Ljubljani, Polona Golob, miss Alpe Adria, Vojko Kogej, publicist in aktivist, Robin Deva, nevladnik, Franci Rogač, pravljičar, Aleš Suša, akademski glasbenik in ekolog, Vili ResnikAndrej Klobasa, Miša Margan ter Darko KrajncMihael Jurak, Franc Černagoj in mnogi drugi verodostojni posamezniki.